upp pa berget

hej. bara sa i vet drar jag till cotopaxi nu. hall tummarna att jag kommer hem. ska ta bussen:O hjalp!


puss puss

bondat med staderskorna

hej. jag tycker att jag har bondat ganska bra med staderskorna. Idag nar jag inte hde nagon handduk for den var i tvatten sa fragade jag lite snallt stadorskorna om de hade en handuk att lana mig?  och da gav dom mig tva! Whoho de ar inte alla som far de privilgegiet! Jag har fortfarande inte fatt nagra bed bugs marken villket maste tyda pa att jag inte har de! wohoo! party party! Min cabinas som ligger barra 20 meter ifran secret garden har slagit igen!!!! sa nu maste jag ga 100 meter till for att ringa! nar man gar langs gatan sa kanns det som den ar helt nyfor varje gang. for man ser helatiden nya butiker som aldrig funnits dar for. eller ja butiker och butiker. nagon har oppnat dorren och saljer lite mat som de nyss lagat. men anda! Jag jobbar kvall igen. jag har skit trott redan nu. hade spanska idag och de gick bra:) men nu ska jag ta arslet ur vagnen och fa natt gjort... Jag har iaf blivit en hejjare pa att vika servetter!


Puss puss

Borta aro min oskuld.

hej hej. Ikvall var de ganska lungt. Tarkwin aragern av Secret Garden var har och halsade pa idag. Han kommer hit typ 5 ggr i veckan. Jag var pa ganska daligt humor. jag kannde mig liksomn bara nere. kanner att jag maste havda mig sjalv pga min alder och jag vill inte att chefen ska tro att jag ar nogon lat lite brat fran sverige. Sen fragede jag jeff natt om hur jag skulle gora med notan. Och da sa Jeff till tarkwin att jag var bla bla Och att de var bra att jag var de och Tarkwin holl med. Men jag fattade inte vad ordet betydde sa jag fragade honom och han kunde inte forklara, 5 min senare nar jag satt och tog en Pause sa kom han med en lapp dar de stod Grundlig/Ingaende. Da hade han kollat upp vad de betydde pa svenska och skrivit ner de! Hur snallt som helst! De lyste upp min lilla kvall:) Sen satt jag och pratade med rafi om att jag tyckte att man har ett litet tryck pa sig att vara berest och aventyrlig nar man jobbar har. Alla har den fordommen och nar man berattar vart man har rest sa far man ibland lite forvanade miner. Och Rafi sa att de ar bra och stanna pa ett stalle och lara kanna de, Vissa sager att de har gjort Colombia pedru argentina pa 4 veckor. Man kan inte ha gjort 3 lander pa 4 veckor. Och han sa att alla reser pa sitt lilla satt, Och detta ar mitt satt att resa pa:) Jeff och tarkwin visade mig hur man gjorde en Pint med rom och coca cola idag. Och sedan fick jag gora en sjalv till en gaste. de var en underbar kannsla. Jag hade litre bra 80 tals musik och slangde upp flaskorna lite cooolt och jag kannde mig som en riktig bartender. hahah de var en sadan skon kannsla. sa nu ar min bartenderoskuld tagen! jag slutar om 1 timme nu. Jobbar kvall imorgon ocksa. Jody ar i Cotopaxi sa jag far sova sjalv inatt.
Just ja! Jag har skissat en bild nmu som jag visade Florien (2a chefen) Och han gillade den jatte mycket sa jag ska gora en vagg malning ca 1x1 meter. Han gillade den for att den var "outside the box" De var kul att hora! Sa min dag blev riktigt bra tillslut.

Puss puss!

Sov 10 timmar

jag ska till cotopaxi pa onsdag blir dar bara over en natt for att kunna snacka bra om de for gasterna har. Hort att de ska vara himla kallt dar och jag ager inte ens en mossa. burr burr.. Jag traffade Paulas mamma och var och handlade kakel med henne. De finns mycket kakel i Ecuador. Jag tatiana och den yngsta systern som jag pinsamt nog inte kommer ihag namnet pa. Var och sag The house to the left. Den filmen var bara hemsk och acklig. se den inte!

Igar jobbade jag kvall. serverdade over 40 personer mat! de ska sagas att varat langbord har plats for 24 st!!!!!! Forsok fa in 45! Men finns de hjarterum sa finns de stjarterum. Jag och Jody fick springa som idioter!  Sa klart sa fanns det ju ett rotagg blad dessa. En finnig  liten brat som aldrig torkat sig sjalv i arslet i hela sitt liv! vi kollar alltid extra ganger om alla har fatt sin mat. Nar vi var klar med att servera huvudratten sa sager denna lilla idiot som jag har gatt forbi massor av ganger att han har inte fatt natt! HAR HAN KNACK I LURARNA ELLER? Sa vi ger honom veg maten. da blir han as forbannad sen sager han pa ett bitchigt satt "har ni nan micro har eller for maten ar ljumen" (Na de har vi inte, javla skitunge!) Sen kommer jody som har serverat mat i 14 ar och sager att vi kan ta bort den och han bara neeeeeeeeeeeeeee.... Bajs pa dig!
idag sov jag till 10! gahhh jag holl pa att do nar jag vaknade! jag har slutat att tycka om att sova lange. kanns som hela dagen gar forlorad (vuxenpoang!) jag rusade upp till frukosten och till min forfaran sa var dagens special french toast! Och jag missade den! Jag fragade Miriam (kock) Om hon kunde gora en till. No Mas sa hon. attans tankte jag.. men sen fattade hon att de var till mig sa hon drog pa en till. Tusen tack miriam! He va la Gotta de!

Idag har jag spanska i tva timmar. Hoppas de gar bra.

Puss puss

Jag overlevde!



igar var vi pa marknaden och har ar lite bilder ifran nar vi satt i parken och chillade. de var varldens hogsta rutsch kana dar. Den forsta bilden ar ifran nar Jody Ar hogst upp.
Jag gick runt pa marknaden och sag samma vackra bild men det fangade inte riktigt mitt hjarta sen gick jag forbi ett stand och dar var den. Den varckraste bilden i hela varlden! den kostede 12 dollar och jag sa 5. han gick ner till 10 sen vagrade han ga ner i pris. Och jag ville inte ga dar ifran for jag ville inte att nagon annan skulle kopa den. Sa ja... mina kara vanner jag kopte en kopia av en tavla for 10 dollar. men den ar sa himla snygg och vacker! Darling du maste se den!
Idag var jag ochJody hogst upp i kyrkan som ar i bakgrunden av min terassbild. Och jag trodde seriost att jag skulle do. De var inga vanliga trappor utan javla stegar! sa man sag rakt ner! sista biten upp till tornet  grat jag  jag trodde jag skulle svimma. Men jag gjorde de! JAG GJORDE DE!  Sa javla stolt! Party pary bettan!
Innan vi gick upp i kyrkan larade vi kopa biljetter sa vi gick och gjorde de i en liten turistinfo. och de kostade 2 dollar. sen borkade vi prata med Guiden som var dar och salde biljetterna. Och vi borjade prata om Quito och saker man kunde se. Sen tog han vara biljetter och gav oss andra biljetter sen gav han tillbaka en dollar var till oss. Sa vi fick biljetter for Ecuadorianskt pris istallet for turist biljetter. Sen nar vi kom tillbaka sa gav han oss en lista av massa saker vi bor se i Quito. och han gjorde armband underttiden turistinfon var tom sa Jody och jag fick ett varsit armband gratis. Jag kopte tva underbara armband med massa katolska monster pa. Helt underbara!

bed bugs!!!!

tro pa fan sa hander de mig av alla javla manniskor i hela varlden! Jody min rumskamrat har Bed bugs i hennes sang! Faaaan! sa javla jobbigt..... men jag har inte fatt nagra bett.. hoppas till gudarna att jag inte far nagra heller!:( Kan nagon kolla upp hur dessa sprider sig?? tank om de sprids via klader? da maste jag tvgatta hela mig vaska och allt. eller om jag gor de precis innan jag lamnar hostlet?? faaaan. Fast jag blev inte lika psykiskt illamaende som nar nar jag fick reda pa att jobbet hade kackerlackor... hall tummarna. dom ska komma och spruta hela hostlet. forut gjorde dom de varannan vecka men nu bara varje manad... nu haller jody pa att lara mig hur jag far en snygg rumpa. jag maste sluta ata all denna goda maten! Jag har utan tvekan gatt upp tre kg! fan fan. men men. nu ska jag lagga in alla nya namn i datorn. Hall tummarna att bed bugsen inte gillar mig! puss puss!

Morgonen fran Helvetet

hej. Idag hade jag en skit morgon. Mina topps som jag fick av tatiana blev slangda i soporna sa nu maste jag ut och lleta nya.. Faaan. Min tid med Paulas familj var helt underbar. Jag hade lite svart att ha pa mig mina skor hela tiden men annars var de bra. Jag har kommit pa att ALLA i ecuador tror att det ar med i ett bildspel. de kor som GALNINGAR! jag skulle aldrig kunna kora har. Igar akte Tatiana och jag till ett vattenfall och de var de jobbigaste jag gjort i hela mitt liv. forst akte vi buss valdigt langt och sedan gick vi valdigt langt pa en lite backig vag och jag tyckte att de var jobbigt. Sen kom vi till sjalva kratern dar vattenfallet var och vi gick ner i den. De var som att ga i en svartpisst. man kunde inte ga rakt for da skulle man inte ha kunnat stoppa farten sa vi gick lite krokigt. Sen kom vi till massa trappor och Skvaderntrapporna var en fis i rymden om man gamfor med dessa trappor. De sista 30 meterna hangde trapporna i linor och trapporna var gjorda av tra. sa jag kunde se rakt ner i vattnet! Jag holl pa att skita pa mig. De var sa himla laskigt. Men nar vi kom ner var de sa himla underbart och vackert! Men sen nar vi skulle ga upp trodde jag att jag skulle do! De var 1 km rakt upp! och lutningen var enorm! de var sa himla jobbigt. men vi tog oss upp tillslut.

idag ska jag ta en laaaaaaaaaang dusch!!!!!!! men innan de maste jag kopa nya topps.. fan.....

Saknar er alla! Puss puss!

Valdigt bra morgon!

Hej min morgon var helt underbar! Inte for att  de hande natt speciellt men allt bara flot pa bra. Jag kanner mig mycket sakrare pa vad jag ska gora med folk som vill checka in och ut. Sa de ar sa himla kul. Sen ar de bara jag uppe pa terrassen mellan 07:00 och 07:15 och da brukar jag lysna pa valdigt bra musik som far mig pa bra humor. Idag ska jag kolla teaterhogskolan. hoppas det inte ar forsent att ansoka! gaahhhhhh!!!! Idag ska jag aka ivag med paolas familj och de ska bli sa himla kul!

Helvete sag just att antagningen for Lulea teaterhogskola ar avslutad och proven sker  i  oktober. FAN FAN FAN FAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu blev jag ledsen.... men men det ar nagon mening med allt som hander. Aven om jag skulle ha vetat tidigare att lulea antagningen skedde i ocktober sa skulle jag inte ha avbokat min resa. Sa de ar en mening med allt. men nu ska jag ga tillbaka till jobbet...

PUSS!

Bilder


har ar lite fotton. men jag har laddat in lite mera pa min facebook. hoppas lanken fungerar bara. Det tar evigheter att ladda in bilder!

http://www.facebook.com/album.php?aid=319422&id=816875402 klicka pa lanken sa kommer ni till bilderna och sedan klickar ni pa bilderna och ni kan oxa lasa vad de ar nedanfor. hioppas de funkar puss puss

Spanska lektion idag!

Hej idag ska jag har min forsta spanska lektion. igar gick jag till den narmsta affaren for att kopa ett skrivblock shampoo cigg och vatten. Och jag lyckades gora mig forstadd! Jag vart sa himla stolt over mig sjalv nar jag lyckades med de:) Igar tog en av stad damerna min rosa handduk, och i morse lyckades jag forklara pa spanska att: Ni har tagit min handuk och jag vill ha tillbaka den. Och en av stad damerna kom just forbi med en rosa handduk fast de var inte min men de skulle kolla efter den. Nu kommer Louis med nya stolar! Wohoooo! De ska visst vara svart att fa tag i grona plaststolar har. 2.5$ kostar dem. nu maste jag hjalpa till med stolarna. ska ladda upp lite bilder sen! Kul att ni komenterar! fortsatt med de jag blis sa glad! puss

Jobb:)

jag har for forsta gangen serverat 30 manniskor mat!. de var lite nervost for jag har aldrig gjort de forut. men de gick bra. alla fick sin mat. Men de var sa himla stressigt, Sondagar ska visst vara den stressigaste kvallen. runt 17:00 hade vi massa saker att gora och jag kannde mig ganska vardelos.. Jag fick sadan himla prestationsangets. Jag ar sa radd att gora natt felMen just da dok Paoulas familj upp Andrea och Paoulas mamma! Och de hade youghurt och lite brod med sig till mig! De lyste verkligen upp min dag. Jag ar sa himla glad att jag har dem! Pa torsdag ar jag ledig och jag jobbar bara till 15:00 pa onsdag. Sa Andrea ska hamta upp mig pa onsdag och sedan ska vi gora massa saker hela torsdagen! Jag ser fram emot de sa himla mycket! Imorgon jobbar jag morgonskift sen ska jag Emma och Sharoon ga till marknaden och shoppa loss:) Just nu haller Jody pa att skriva menyn till imorgon och jag har just diskat ca 50 kaffekoppar for hand! hahah!Jag och Jody ska fa mala pa nogon av vaggarna har sa ifall ni har nagot tipps pa vad jag ska mala sa sag de garna!

Pussar fran Servisen/diskaren/stadaren/malaren Emmeli!

Krama Joel,Elis,Ludvig och Aaron ifran mig!

Mitt huvud har varit i en kottkvarn

Hej. var ut igar.. fy fan fyyyy fan. Jag var sa himla bakis imorse att jag visste inte vart jag skulle ta vagen. jag kampade upp for trapporna och till frukosten men jag klarade knappt att ata natt.. fan de ar inte vart att bli sahar bakis. Jag gick ner och lade mig och sov till halv 12 nar jag vaknade madde jag battre. jag ringde Patrik Mamma pappa och Jessi. Sen satt jag pa terassen och skrev dagbok ocfh njot av bra musik. Igar var vi 10 st som  akte i 2 taxis till en irlandskbar. de anda vi hadde som adress var en flyer. men vi kom dit och hade as kul! Tjejen i baren var fran englad och bjod alla i gruppen pa gratis shoots. Efter ett tag drog vi alla ivag till en salsa bar! Sa himla kul har jag inte haft pa lange. Ecuadoriansk musik is the shit! Runt 03:00 akte vi hem. Jag somnade direkt! Igar satt jag med Sharoon och Emma samt Darien. Han fragade villket land jag var ifran jag lat han gissa. han sa Wales. Men da sa jag Sweden. Och da sa han pa perfekt norska. Va roligt min far ar fran Norgen. jag har bott i Norge! fatta vad chokad! Nu ringar mor sa nu ska jag prata med henne:D

Puss puss!


kall soppa

forsoker lara mig spanska pa planet



Foroker ladda upp lite bilder men de tar 4 minuter for varje bild! gahhh! jag blir galen. Imorgon jobbar jag kvallsskift sa ikvall ska jag njuta av gratis ol sprit och vin:) mums! Imorgon ska jag Jody och Sharon (irlandska tjejen) ga till marknaden. jag behover varkligen kopa en varm troja for jag haller pa att frysa ihjal. Jag och Jody ska aka och halsa pa de andra Secret Garden I Cotopaxi. Jag har sett bilder och de ar sa vacker. Vi far bo dar en natt gratis sen maste vi betala. sa jag tror jag ska stanna dar 2 natter. De har ridturer sa de ska jag gora. 8 timmar pa hastryggen. COOOOL! Min spanska blir battre och battre jag har bara varit har i tre dagar men man lar sig mycket nar man jobbar med personer som talar spraket och min lilla ordbok ar med mig vart jag an gar. Jag har tillochmed borjat tanka pa engelska!:) hahaha. Idag spelade jag Promoe for mina jobba kompisar och de tyckte att det lat bra. Geff Berattade om ett as bra metallband som han trodde var fran finland och sedan nar han googlade pa de visade det sig att de var fran Sverige.. hahah. I morse at jag farsk annanas! Sa himla gott alldeles saftig och sen at jag nybakat brod! Jag ater det varje morgon. mums. Saa vad hade du till frukost?? lite torra flingor och en torr limpskiva?? mohahahah! Ikvall ar det grillkvall med massa god mat. Gud vad jag langtar. Idag trodde jag att det skulle finnas pizza kvar fran igar men allt var borta:( Det fanns soppa men jag vagade inte varma den for det ar gas spisar har och jag har aldrig andvant an forut sa jag at kall soppa och det var inte sa himla gott.. Sa jag maste lara mig hur den dar spisen fungerar.

bild 1 ar ifarn planet nar jag satt och hade trakigt och tog en spanska lektion.
Bild 2 ar jag och en gast. detta ar utsikten fran var lilla balkong pa varan stooora terrass.
bild 3 Secret Garden Hostel. det ser jatte litet ut men de ar jatte stort inuti! ska forsoka ladda upp mer bilde sa ni far se!


puss puss fran quito!

Living the dream;)

hej hej! jobbade 07:00 till 15:00 idag med. Igar at vi as god mat. Alla pa hostlet ater tsm sa man lar kanna massor av folk. De passar mig eftersom jag ar en valdigt social manniska:) Igar skrattade jag konstant i ca 2 timmar. Jag delade bord med 2 tjejer fran irland och en kille fran Australia. De var sa himla kul! Killen fran australia (Ben) laste svenska ur mitt lexikon.. hahaha ni skulle ha hort!!!
I morse upptackte jag att man far inte slanga toapapper i toan! utan de ska vara i en soptunna brevid! BLA! tank om man... ja... Bajsar.... BLA BLA BLA! Jag hade ju sluta rokt och snusat men idag sa kopte jag ett cigg paket.. men cigg och vin ar sa gott tsm! Ett paket ciggaretter kostar bara 2 dollar! villket ar ca 14 kr! Idag jobbade jag med Jody igen och vi fick lite mer info om hur man bokar i folk och fixar taxis och saker... De ar sa himla mycket att komma ihag och jag ar radd for att om jag inte kommer ihag det sa blir jag utslangd... Jag vet att man inte blir de men iaf... Idag var de jatte varmt. man kan gamfora det med svensk hogsommar. men igar kvall var de kallt. Jag forsoker lara mig spanska och de gar val ganska bra. Jag har mitt lilla ordlexikon med mig hela tiden. Imorgon ska jag forsoka lagga in lite bilders sa ni far se hur vacker Secret Garden ar. Jag alskar denna byggnad,allt ar malat i olika farger och sma dikter ar skrivna pa vaggarna. Ikvall serveras de soppa till forratt och pizza till huvudratt.. Ni ska bara veta hur gott det luktar ifran vart lilla kok.. mmmm jag blir sa himla hungrig. En sak jag vet ar att jag kommer fa en himla snygg rumpa och snygga lar av att jobba har. For de ar vaaaaaldigt manga tarppor. Och de ar inte typ 10 cm mellan varje trappsteg utan ca 20-25 cm. Sa man maste varkligen jobba med benen. Jag har traningsvark i mina lar idag..Som jag namnde tidigare var jag pa stan och kopte ciggaretter med Jody. Hon ar min tolk:) Alla glodde lika mycket idag och jag blir sa himla generad och jag vill bara gomma mig! men jag hoppas jag lar mig acceptera att folk stirrar...


Pussar fran Quito!


jag gjorde de!

Jag lamnade mor och far pa Arlanda. Gick igenom passkontrollen och genom stora saken som kollar om man har vapen pa sig. och de pep for mig... men de var mina hargrejjer som gjorde att de pep. Nar jag satt i Gaten och vantade pa planet till Amsterdam sa ropade kvinnan i disken upp mitt namn i hogtalaren, Hon sa att de var min pojkvan som ringde! Jag svarade och horde min alskades rost. Han var pa Arlanda! Han hade akt hela vagen fran Vasteras utan att veta om han skulle hinna eller ej! Han undrade om jag kunde komma sa vi fick krama hej da. men jag kunde inte... De var jobbigt. Men de var sa himla gulligt Patrik! pussar till dig!
Efter 2 timmars flygning sa landade jag i Amsterdam. Eftersom jag aldrig har flygit ensam sa var jag VALDIGT nervos. Men jag pratade mig flygvardinnan pa planet och hon visade mig en karta over Amsterdams flygplats och visade hur jag skulle ga. Nar vi klev av horde jag min mor och min bror Niklas rost eka i huvudet GA INTE UT FRAN FLYGPLATSEN!!!!! Men de gjorde jag inte heller... jag kannde mig faktsikt himla trygg nar jag gick dar. Efter ca 30 minuter var jag framme vid Gate E4. Jag gick egenom passkollen och sedan kollade dom min vaska (handbagage), det tyckte de att den sag lite misstanksam ut sa de oppnade den och tittade. Men de enda de hittade var en Ipod och lite bocker. Sen nosade den laskiga knarkhunden pa den... Det var nog de laskigaste pa hela resan. Nar jag gick igenom den lilla tunnen fran gaten till flygplanet tittade jag ut och sag vad mitt plan hette. De hette sa mycket som INGRID BERGMAN!!!! Da vart jag jatte glade for de kanndes som att jag hade kommit ratt. som att jag skulle vara dar just da. Planet var skit stort. Jag satt brevid ett par italienare. Kvinnan kunde ingen engelska alls och alla i flygpersonalen trodde att de var fran spanien sa de pratade spanska med dem.. HAHAHAH. de var faktiskt kul!. Jag var forvanad att jag ej hade klantat till mig pa nagot satt typ spillt nagat eller natt. Men jag ar ju fodd Emmeli Hertzman. efter nagon timmes flygning borjade jag fa trakigt. Men da kom maten. Den var as god, sen fick man chokladpudding med gradde. MUMS! presic efter maten hjalpte jag den italienska kvuinnan med tv skarmen som sitter pa alla saterna. nar jag hade hjalpt henne klart valter jag ut min coca cola over mina byxor och ner pa golvet sa jag fragar flygvardinnan om pappaer for jag spillt coca cola. hon sager att jag ska vanta. sen kommer en annan och ger mig  COCA COLA! Gahhh. typiskt hollandskar (forlat Hanna) Men sen fick jag papper, hon kom med en hel hog av servetter jag sa att jag behovde ca 3. hon gav mig ca 50! hur mycket trodde hon rymdes i glaset?! En hel elefants urinblasa? efter att ha torkat cola sa upptacker jag att jag har chokladmouse over hela mig.. sa jag tar bort de. jag sjunker tillbaka i stolen och tanker att jag ska lyssna pa lite bra musik. jag tar upp horlurarna som jag fick lana av Patrik. Men jag drar upp de for hart sa den liste trasiga luren lossnar helt! FORLAT DARLING!!!! Feter 10 timmars landar vi i Panama City. om vi hade varit tvungen att sitta dar 5 minuter till hade min rumpa dott. Fast den dog nastan for vi fick mat hela tiden pa planet. och nu menar jag HELA TIDEN! I Panama hittade jag gate 33 till Quito. sen gick jag pa toa och sedan kopte jag telefonkort och forsokte ringa mina foraldrar och Patrik men ni vagrar ju svara! Nar jag kom till gate 33 sa stod det Miami dar istallet sa jag fick springa runt och leta. Och da hittade jag de Gate 21. Och da borjade vantandet... jag vatnade.. vantade och vantade. Men tillslut sa var de okej att ga pa.
Nar jag hade visat mit pass sa fick vi vanta 20 minuter innan vi fick kliva pa. Och under den tiden blev jag uppropad ocxh fick visa mitt pass igen.. Ser jag verkligen sa farlig ut??? Tillslut akte planet. de rengnade hela vagen, och jag var lite halñv radd. en snall medelalders kvinna hjalpte mig att fylla i turist papper. landningen gick bra, vi landade i ett morkt regnit Quito. nar vi landade hande jag varit vaken i 24 timmar och min blasa holl pa att sprangas. sen larade jag sta i en laaaaaaaaaaang ko till passkontrollen sen fick jag hamta min vaska. och da traffade jag min skjuss till Secret garden hotell. Sen traffade jag Paoulas familj en snabbis de stod och vantade pa mig vid utgangen jag han saga hej. DE AR HELT UNDERBARA! kanndes sa tryggt. sen kom jag till hostlet. mottes av en mystisk man (Jon?) som visade mig upp for alla trapporna till en annan mystiks franska lite halvfull kille. han heter.. attans jag glomde Men han ager Secret garden. fick reda pa att jag skulle borja 07:00 dagen darpa (sov as bra den forsta natten!) Traffade Jody min rumskamrat, en helt underbar tjej! vi jobbade tsm idag, de var as kul. Hur manga far dricka ol pa jobbet?? Mumma! sen var vi ut och tittade lite... Jag maste kopa en sjal och tacka mitt har samt bli javligt brun fort. nastan alla visslade... hjalp... nu sitter jag och vantar pa middag. just de idag har jag burit ol och fixat med ved.  nu gar min tid ut snart. Men jag har gratis internet sa jag kommer nog kunna skriva ganska ofta. Jag ar ledig en dag i veckan! PUSS PUSS!

tankar och kramar fran Emmeli!


Bye Bye Sverige!

Tänk dig att du står på 5:ans trampolin. Du har tagit dig upp för alla de hala trapporna och står nu med tåspettsarna på kanten, Nu inser du hur högt det igentligen var. De såg ju så lätt ut när alla de andra hoppade... Du känner hur hjärtat börjar slå fortare och fortare, paniken börjar spridas i din kropp, Du vet inte om du vågar ta klivet. När du vänder dig bakåt så ser du att en lång kö har bildats bakom dig, alla står otåligt och stampar. Det finns ingen återvändo nu... DU MÅSTE HOPPA!

Ungefär sådär känner jag mig i magen nu. Jag är så himla nervös, jag vet knappt vad som är upp eller ner, ut eller in. Jag skulle hämta min pappa på jobbet och sen skulle vi och handla. De var bara de att jag glömde och hämta honom! Så jag fick vända när jag kom till byn... Jag köpte 16 tacobröd ist för 8...
Jag sprang in 4 gånger på rusta idag för jag glömde hela tiden vad jag skulle köpa... Jag frågade samma butiksbriträde vad saker och ting fanns. När jag frågade henne den fjärde gången hostade jag till med att jag var förkyld och hade feber. Hon måste ha trott att jag varit galen. eller i bästa fall att jag led av väääldigt dåligt lokalsinne... Tack Rustas butiksbiträde för att du ej ringde polisen.
Om 11 timmar och 10 minuter sitter jag i bilen med far och mor påväg ner till Arlanda. Jag är lite nervös för alla byten mm. Men det går nog bra. Jag brukar ju kunna skärpa till mig när de väl gäller. Min förkylning sitter fortfarande i, och jag har lock för mina öron men annars är allt bra.
Det känns väldigt nervöst men de ska bli så JÄVLA kul!
Ecuador, here I come!

Mor och Far<3

Nu är jag hemma i ockelbo. har inte varit här sen i Maj tror jag... Sitter med lavendel i öronen och pepparmynta i näsan. MÅSTE bli frisk...  Ska ringa resebolaget imorgon och titta om det har blivit några ändringar med planen. Min kära bror Niklas berättade att Quito annses vara världens farligaste flygplats. Bara vissa piloter vågar landa i Quito pga att de ligger mellan Anderna som e en liten skål. Och det kan bli starka kast vindar där! Tack NIKLAS!  Just nu håller jag på att somna. Klockan 06:00 på onsdag morgon åker vi till Arlanda! Lugn bara kära läsare. Bloggen KOMMER att bli mer intressant när jag väl kommer till Ecuador.

Back To Ocklahoma

Hallo!!
Ikväll åker jag med Niklas till ockelbo. Mamma har lovat att hon ska göra alla mina favorit rätter, Potatisgratäng, tacos och stuvade mackaroner med brännd falukorv! Patrik och jag har haft en UNDERBAR helg i stugan, vi har myst käkat god mat och myst lite till. Gud vad jag kommer sakna honom. Skulle ha träffat carro i dag men det hinns nog inte med! Gahhh! villket är skit tråkigt för jag skulle jätte gärna vilja sagt hej då till henne... Nu ska jag åka in till stan och köpa sladdar sen ska patrik skjussa mig till syrran.

3 dagar kvar...

Friskas, om Emmeli själv får välja

Idag är jag mindre sjuk än vad jag var igår. Så idag ska jag ta tag i massa saker som jag har kvar att göra.
kolla så flightbagen passar.. CHECK
Fixa adressändring...CHECK
tvätta...CHECK
packa om hela väskan... inte CHECK
Göra massa saker... CHECK

Pratade med broder Niklas idag. Han tyckte att jag skulle ha med mig 200 dollar i små valörer. Jag har ju inte tänkt på att de kostar ju 35 spänn varje gång man ska ta ut pengar på de där himla VISA kortet.
VISAKORT= Krösus Sork
Sen är de ju också så att de flesta butiker brukar inte ta emot 100 dollars sedlar för de brukar oftast vara förfalskade. Så nu ska jag lista ut hur man tar ut mycket pengar i småvvalörer på ett enda uttag...

Imorgon ska jag passa på att träffa lite Sundsvalls folk och säga hejdå. Åker till Ockelbo på söndag men jag ska spendera hela helgen med patrik.... Mmmmmmmmmmm.. MUMMS;)

Elektriken har varit här och pillat med massa kontakter samt borrat massa hål och satt upp lampor så nu är det jätte smuttsigt här. Men de var en snäll elektriker och han frågade mig om resan plus att jag tror han vart imponerad av min väska. Men nu ska jag vila lite sen ska jag städa och fortsätta med min "Things to do list"



Jag kommer att saka min gröna klänning!


Sjuk=Resfeber???

Hej, Idag är joel och jag sjuka. vi har stannat hemma hela dagen och snörvlat ikapp... Kom på att jag har massa saker att köpa/göra innan jag drar till Ecuador. Gahhh... Men jag känner att jag inte kan köpa hur mycket som helst heller för jag måste ju spara pengar så jag har pengar när jag är där.. Hmm undra hur mycket dollarn ligger i? Jag har för mig att den ligger på 7 kr.. Få se här nu... *Huvudet knakar* ... okej jag kommer nog att klara  mig. Jag läste på Lonely planes sida att om man lever lite halv dåligt så kan man komma undan med ca 30 dollar om dagen. Och då går  denna kalkytionen ut. Och de är ju bra...  Jag saknar Patrik. Han har fått jobb i Stockholm och är där från Söndagar till Torsdagar. Men de är roligt för han att han har fått jobb. Igår hade jag ont i magen för att jag saknade honom så himla mycket!

TIPSA MIG OM BRA MUSIK TACK!

PARTY PARTY!!!


Klänning        --- Full like a kastrull ---           Världens sötaste!




Imorgon är det fest!
Ska bli så himla kul! Denna kläning ska jag ha på mig, men jag ska ha ett svart bälte i midjan så de blir lite mer 60 tal, Sexy baby;)
Trodde att jag skulle ta med mig en vinare men när jag kom in på systemet så upptäckte jag alla roliga färgerna på ciderflaskerna. Så tyvär Åkerssons rött för 58 kr De blev inte du denna gång. De blev inte du...
Patrik var här igår och sov hos mig. Han är världens undebaraste! han luktar så himla gott. jag kan ligga och sniffa på honom i evigheter. sen är han så himla vacker! Gahhhh jag blir ju alldeles till mig nu...

12 dagar kvar nu....

Har jag glömt något?




Boeing Douglas MD-11 Detta plan ska jag resa med från Amsterdam till Panama City och från Quito till Amsterdam. Sist de kraschade var någongång på 70 talet tror jag.



Igår gick jag runt och handlade massa saker till resan, Men jag har fortfarande massa saker att köpa. Jag funderar på att köpa lonely planets bok om Ecuador men den kostar 363 spänn! Är det värt de? Den snälla damen på bokhandeln tyckte att jag skulle köpa den för det är en jätte bra bok att ha med sig när man reser. För er som inte vet vad Lonely planet är så är det en bok skriven av massa backpackers och annat folk. I den kan man läsa om bra ställen att äta, om man vill lära sig att tex surfa så finns det massa tips vart man kan göra de. Men den väger ca 1½ kg!!!!! Jag får ju bara ta med mig 20 kg. Eller mellan Amsterdam och Panama City får jag ta med mig 2x 32 kg men mella Panama City och Quito får jag bara ta med mig 20 kg och då inklundrar man handbagage! Men på Hemresan har jag direktflyg från Qito till Amsterdam så då får jag ta med mig 2x 32 kg och de känns ju tryggt. Tänk vad mycket saker jag kan ta med mig hem! 2 veckor kvar nu!

RSS 2.0