Grannfejden Live in Argentina

Ja ni laste ratt. Just nu pagar dett en sa kallad grannfejd har pa hostlet. I mitt rum, och JAG ar inblandad i den. Jag sover overst i en vaningsang, samma plats som jag har haft sedan jag kom, och jag trivs jatte bra dar. tills for nagra dagar sedan da en frannsyska flyttade in och storde det lugn som jag hade skapat. Denna tjej ligger under mig, och brevid henne pa golvet ligger alla hennes JAVLA klader!!! Sa varje morgon i tre dagar har jag fatt gora gymnastiska ovningar for att undvika detta berg av skit. Inte sa jakla kul att ha detta hinder av klader nar man ar nyvaken och de enda man vill ha ar kaffet och morgonciggen. Men kara folk, Jag heter inte Emmeli Hertzman for inget, Har man fyra syskon sa har man nagra ess i kortarmen.
En natt sa tappade jag ner min vackarklocka pa golvet, jag kunde inte hitta den sa jag tog den andra stallde den pa halv 7 och somnade om. Jag vaknade till min klockas ljuva late, Men denna morgon tankte jag: Jag skiter i denna javla fitthog! Vilket resulterade i att jag hoppade direkt pa den, nar jag landade sa borjade jag svara hogt pa svenska sa att fransyskan vaknade, hon ursaktde och puffade lita lamt undan kladerna, Jag klev in i duschen och stod och njot av lugnet. Nar jag kom tillbaka sa var hon inte lika lugn som jag. Min andra vackarklocka hade borjat pipit hon hade slitit ur batterina ur den men den pep fortfarande! Jag vill tacka Sandvikens kommun for denna genegala iden med 2 batterier!:D Hahahaha! Sa nu var hon allt klarvaken. MOHAHAHAHAHA! Hamden ar ljuv! Har behovs ingen Robert aschberg. Sandvikens kommuns vackar klocka funkar precis lika bra!

Igar skulle jag gora ett nytt forsok att prata med Mina foraldrar och jessica. Forragangen funkade inte internet har pa hostlet. Sa jag tog de sakra fore det osakra denna gang och gick till internetcafet over gatan. Jag tankte att har maste val Msn funka iaf. Men nu ska vi ju tanka att jag ar ju faktiskt i argentina. sa sjalvklart funkade INTE msn. jag bytte dator 4 ganger sa tillslut fick jag en dar Skype funkade och camen, men ingen mic. Men jag kunde ju hora dom iaf sa de var roligt:)

Idag funkade Internet har pa hostlet sa jag lanade Evves dator och pratade pa MSN med mina gussar Elis och Joel<3 Alsklingarna mina! Det var jatte kul och jag tror dom tyckte att det var riktigt spannande. Senare idag sa ska jag ivag och shopa med Evve och Joanna men bada ligger och sover eftersom vi var ut igar. Kom isang runt halv 6 iomorse.


Karlek till alla!

PUSS PUSS!

To Tigre and back!!!

Hej hej! I Fredags akte vi till Tigre med jobbet. De var en jatte mysigt liten forort, med palmer och gras. I Fredags sa paddlade vi kajak i floden. Redan innan jag hoppade i sa hade jag min farvagor. Jag forsokte minnas allt jag lart mig om kanot paddling pa Sommarkollo nar jag var 10. Men jag blev lite lugnare nar jag fick reda pa att jag och Joanna skulle ha en av instruktorerna med oss i baten. Denne instruktor tavlar ocksa i landslaget, de kom pa 13 plats i os. COOOOOOLT;) Floden som vi skulle paddla i vill jag med snalla ord gamfora med bajsbrunnen hemma i Abyggeby. Eller, jag tror nog att bajsbrunnen ar snappet renare. I Tigre gar skiten ratt ut i floden, Skracken var total nar jag skulle hoppa i denna kajak, tank om den valte? Men jag kom i tack och lov. Sen borjade vi alla paddla mot nya aventyr langs floden. Nar vi hade paddlat ca 1 km kom vi bort fran de varsta av bajsfloden, Denna floden blir aldrig ren utan de ar antingen mer eller mindre bajs. Efter ca 5 min paddling sa var mina hander och armar blota.
VAD AR MIN HANDSPRIIIIT??? Jag har nog aldrig langtat sa mycket efter 85% handsprit som jag gjorde just da. Men nar vi paddlade en pa den smala delen av floden sa glomde jag hur illa denna floden luktade, Detta var sa himla mysigt, det var morkt och traden stod tata langs floden, de var sma bryggor och eldar tanda och de enda man kunde hora var syrrssorna. Detta var som taget ur Pirates of the carribeen film! Min och Joannas kajak gick jatte fort, dock vet jag inte hur bra vi egentligen bidrog till denna snabba fart med tanke pa att vi hade den 13 basta i varlden pa Kajak med oss i baten.
Efter att vi hade varit ute och paddlat i manskenet sa hoppade alla direkt in i duschen och sen vart det grillning for hela slanten!
Det var hur mysigt som helst!!!
I lordags tog vi taget hem, Evve vart pa hopad av en 6 arig tjej som skulle pussa henne, men de ville inte Evve... Nar vi tog taxin fran Retiro till varat hostel sa hade de hant en trafikolycka pa Cordoba, Sa de var sa jakla smockat med bilar. Men tur var att varan taxichauffor var Kalle 16 ar. Ni vet lite mer vaghalsig an sitt eget basta, Men de var hur kul som helst, han svangde av pa lite avfarter, gasade pa och tutatde, Samtidigt spelades RADIO POP for fulla muggar, vi korde nastan ner grannen grill men annara gick allt bra:)
Idag ska vi till China town, Whoooohooo!!!


Karlek till alla!



Lite nytt!

Hej! Nu ar det en friskare Emmeli Hertzman som skriver. Har varit sjuk som en apa i typ 4 dagar... Men nu borjar det antligen slappa! I mandag borjade jag jobba, det gick bra, forsta dagen satt jag och lyssnade pa folket och fick information om prudukten vi saljer, Sen i Tisdags satt jag hela dagen och salde, jag fick ivag 7 paket och det tycker jag ar bra for att vara forsta "riktiga" dagen:)
Sen har jag mest gatt runt och varit forkyld... Hahahaha! Jag borjar sakta men sakert forsta att jag ska bo har i BA;)
hahah redan! De jag inte vet ar hur FAN jag tankte nar jag packade min ryggsack, jag har ju INGA klader alls!!!! Men nar lonen kommer, da javlar ska jag handla! i helgen ska de bli  runt 30-35 grader har i BA najs som fan;) Men jag ar fortfarande lika blek, hahahah!
Jag har blivit beroende av tva saker har, De forsta ar Juice, men inte vilken som helst utan Cepita Naranja! Sa javla god! det ar som att man stoppar ner ett sugror ratt ner i en apelsin, mumms mumms! De andra ar da spelet Harpan, spelar det varje kvall innan jag sommnar, I love my Ipod!
Spanskan gar val sadar men aven dar gar det sakta med sakert frammat.



karlek till alla!

some pic

Om man tittar at höger ser man detta (klicka pa bilderna för att göra dem större)

snyggt hus! åkte förbi detta när vi skulle till markbaden i San telmo



utsikt från balkongen


korvgubbe i san telmo. As gott!



marknad:)

Argentinas smalaste hos, typ 2 meter brett:P hahahaha!

en av alla cola bilar i BA!


Vi kom hem till frukosten pa hostlet, avslutar natten med en morgonkaffe:)



här ska det grillas, ca 7 kg kött! gott som fan!


jag och Joanna on the grillfest!

Grillning och gladje:)

hej! igar vart de grillning for hela slanten, Na sa javulusiskt gott! The grill master var Sanna, vi hade ingen som kunde grilla och eftersom Sanna kan laga bilar sa hon fick grilla. Och de blev sa himla gott:) vi satt nagra stycken och grillade och sen kom de mer och mer folk, tillslut var det packat pa varan terass. I sverige gar folk hem klockan 3, Vi gick ut klockan 3. Eller var hon halv 4? Vi akte till ett stalle som hette Corbar, Dar fick vi ocksa komma in i VIP. hahah:) Jag gick och lade mig runt 8 i morse och vaknade halv 3? Nyss chillat pa terassan med en big mac i munnen, MUMS MUMS! Man far ju alltid lite bakisangest, Men jag kom pa att de ar fan sa mycket battre att ha bakisangest i BA an i sverige. Sa efter jag hade tankt den tanken sa hade jag ingen bakisangest langre:D Pa mandag borjar jag jobba och de ska bli sa JAVULSKT kul!!!!!!!

Karlek till alla!

leve Citadon! och allt annat;)

Fan vilken tur att jag tog med dom hit! Om jag inte hade haft dom igar sa hade jag troligtvis inte overleft natten.


Dagens Things to do list, Lyder:


-Hitta ett tvatteria, TVATTA!
-Kopa en ny tandkram da min under mystiska omstandigheter har forsvunnit. Vet inte om det ar jag som har tappat bort den eller om de ar nagon som har tagit den.
-Handla mat! Kop aldrig scoobido korv, Den smakar inge gott allt...



Dagens minus ar att man INTE far slanga papper i toan... Jag som var sa glad att man fick de! Snyft snyft...

ont i huvudet....

JAG HAR SA JAVLA ONT I MITT HUVUD!!!! Tagit ett piller men de funkar inte, kanns som att jag vill krakas.... snyft snyft de ar synd om mig! Forlat far och mor att jag var sa seg nar vi pratade tidigare, var inte meningen att lata sur men jag hade/har sa ont i huvudet...Alskar er!

Karlek till alla och piller till mig!

tappar bort saker

Jag har fatt nagon konstig vana att lagga bort mina saker sa att jag inte hittar dem nar jag behover dom. Som i forrgar, da la jag bort min penna, kope en ny igar. Och nar jag kom hem holl staderskan pa att stada rummet och da lyfte hon pa min vaska. Dar lag den! Eller min gula spegel for 2 kr pa loppis, hur bra som helst. Den la jag bort och hittade den 2 dagar senare, da hade jag lagt den i fackaet pa min lilla svarta ryggsack. Nu har jag lagt bort min tandkram! Inte kul... Igar gick jag till Albaso med Johan (en kille som bor har) Albaso ar ett SKIT STORT shoppingcenter. birsta/valbo slang er i vaggen! Albaso har 4 eller 5 vaningar och pa oversta vaningen rymms det ett parisehjul och gungande skeppet, ett PARISEHJUL! de lilla tivolit heter neverland:) Arkitekturen ar helt underbar! De ar natt annat an de gra betongklumparna vi slanger upp i Sverige, Har ar de stil pa saker och ting. Just nu bor jag sjalv i mitt rum. De har plats for sex personer. Men Joanna Evelin och Sanna har flyttat till privata rum. Men jag trivs bra i mitt, finns nog inga mer privata rum heller. hahahaha:) Jag alskar min sang, jag sover overst i en vaningsang, funderade pa att byta men jag gillar att sova overst:) Idag ar de ganska kallt har. sa jag ska nog vara pa hostlet och chilla, stada lite i min vaska och plocka lite med tvatten eller natt, Sen ska jag hitta min tandkram! Igar spenderade vi kvallen med att dricka vin pa terassen. tack Niklas for sluta roka boken. Den kommer jag VERKLIGEN att behova nar jag aker hem. for har roker alla som anglok. hahahah:)

Karlek till alla!

PUSS!

Regn regn...

Hej! idag regnar det som fan! Igar forbarmade jag mig sjalv for att jag hade packat ner varma klader, Det behovs ju inte har... Min tji fick jag, Idag ar de svinkallt. Sa jag drog pa mig min hoodie, sen drog jag ivag och hamtade lite viktiga papper, sa om allt rullar pa sa far jag borja jobba nasta mandag! Whohoo! Sa himla gott! Igar akte jag sanna joanna evelin och johan till marknaden. De kanndes lite som att man var i bohemkvarteren i Paris. Musiker, mimare vackra saker! Visst var det lite turistigt, men UNDERBART:D och vissa killar har. mumms sager jag bara, langa muskliga lantinos, Can you ask for more?? NO NO! hehehe;)
nar vi skulle ta oss ifran marknaden till hostlet sa tog vi bussen. Men bussen ville inte aka dit vi trodde att den skulle aka, Sa vi satt kvar i tron om  att den vander nog snart. Men ater igen. vi ar ju i sydamerika och INTE i sverige. Bussen stannade och chaufforen sa at oss att kliva av, detta var slutstationen. Woooops, inte bra slutstation tyckte vi. verkligen inte! sa vi larade ta TAGET tillbaka! hahaha! Det var as kul att aka tag! De hade inga dorrar sa man kunde sitta pa trappstegen och aka, de gjorde vi. Akte forbi flera kakhus som holl pa att rasa ihop, och natt som sag ut som ett fangelse. Taget hade ingen el och klockan var ganska mycket sa de var halvmorkt i taget. Sen stannade taget i en tunnel det var laskigt som fan for man vet ju aldrig vad som finns i de tunnlarna och taget var hel backsvart!
Men vi overlevde:D

karlek till alla!

La terassa

Hallo!
Igar var jag ut, eller idag, kom hem halv 6 i morse! Dansade hela natten lang i ett par hogklackar som jag lanat av evelin (en av tjejerna jag bor med) Vi stod pa listan sa vi kunde bara ga forbi en AS lang ko. whohohoooo, poppis man ar da;) Forst var vi pa en forfest/kalas hos Asa (en tjej pa jobbet) Och nar vi skulle aka till La terassa (eller hur de nu stavas) Sa fastnade Evelin i hissen. men efter mycket plickande och bankande sa nadde hissen sist sin Slutstation, La Golv. Jag fick sa javulusiskt ont i fotterna nar jag dansade, Forst har man ont, sen gor de na sa javulusiskt ont och efter en timme sa kanns det som dina fotter brinner. Men e var sa bra musik och sant gott folk sa man tankte inte pa att fotterna brann. Sen nar alkoholen borjade rinna av en sa borjade fotterna gora sig paminda igen och med rage. Det slutade med att jag tog av dom, och nu tanker ni sakert
-MEN EMMELI HERTZMAN! DU AR JU KNAPP I HUVUDET! Du kan ju fa glas i foten! Eller hiv fran heroinnalar eller hundbajs under foten!
Ja, de kunde jag ha fatt. men fan mycket hellre det an att ga runt i de dar skorna(okej kanske inte hiv, men ni fattar vad jag menar). Och jag gick inte ens langre, jag haltade som en lam kossa, Inte coolt! Och aven fast jag hade tagit av mig skrona sa haltade jag, och IDAG haltar jag. Buhhaaaaaaa mina stackars fotter! Jag ska aldrig ga i 10 cm hoga klackar igen. Nasta gang vi ska ut sa skiter jag i allt oh drar pa mig mina fake converse ist. Ingen tittar ju pa skorna anda! Pa La terassa var de AS mycket folk!!!! och de var as stort! de gar inte att beskriva, man kunde ga och ga och ga och det tog aldrig slut! Det jatte manga olika dansgolv, de var ju LUNGT over 1000 pers dar inne, LUGNT!
Kul somk fan hade jag iaf!
Nu ska jag upp pa varan terass och fa en branna pa min extremt bleka kropp. Sen ska jag halta mig i vag och kopa vatten:)

Karlek till alla!!!

Im in LOVE!!!!

hej!
jag har bloggat mer an vad jag trodde att jag skulle gora. Men det ar nog bara for att vi har gratis internet har pa hostlet. Idag drog jag till nagon myndighet och fixade lite papper som jag maste ha. Det ar inte latt nar man inte kan rakna till mer an 100 pa spanska, Mitt nr vad 330, sen skrek som ut natt nr med 3 i. sa da gick jag bort till damen som skrek och sa 3 3 0? Och hon  sa si si:) Jatte snall kvinna. Hon har nog stott pa blonda tjejer forut:P HAHAHA:D
Men saken ar som denna mina kara vanner...
Idag nar jag tog taxin till myndigheten sa hande de. Dar var han, mannen som just i denna skrivna sekund har tagit mitt hjarta. Den mannen heter Buenos Aires! Dock vet jag inte om staden ar en Tjej eller kille, men men skit samma! Jag ar kar i denna stad. Innan sa fattade jag inte riktigt vad som var "grejjen" med Buenos Aires. Saken ar den att man kan inte forklara denna stad, for det finns inte ord som kan beskriva denna stad till denns fulla glans!
Jag har hittat min man/kvinna, redan efter 3 dagar sa kan jag nog saga som sahar.... Ni kommer nog inte att se mig pa ett bra tag. for jag ar kar!!!!

MASSA KARLEK!!!!

Gott kott!

Hej! Igar var det grillfest har. fy fan va me kott de var alltsa! Jag har ju aldrig varit nagon riktig lover for riktigt kott, Prinskorvar och kottbullar har ju gatt ner. Men kott kott har jag aldrig riktigt tyck om... MEN detta kott! NA SA JAVULUSISKT GOTT!!!! mina tankar gick till janne langben filmen jag sag nar jag var liten, Han var pa argentinska stappen och at kott som smalte i munnen. Detta gjorde verkligen det! I sverige har man massa tilltugg till allt. har rakte det men bara kottet, Killen som gjorde de var kock, mmmmmmmmmmmuuuuums!!! SA JAVLA GOTT DE VAR!
Idag har jag ont i skinkmusklerna, det ar no bara for att jag gick sa himla mycket igar. Idag ska jag till farbror polisen och fixa annu mera papper. Fast idag ska jag till en annnan station, dom ska fixa register utdrag at mig. sen ska jag lamna lite fingeravtryck ocksa.
Min storsta besvikelse sa har langt ar att dom inte har yougurt pa flaska, bara i pase... Och det finns inget att halla upp den i. Kanske man ska kopa en flaska eller natt bara for att ha yougurt i.
Dagens mission ar:
1)Duscha
2)Fixa papper
3) Rakna alla slantar jag har och vad jag har gjort av dem pa. Borjat med en san lista, funkar mycket bra
4)Handla typ mat och cigg. host host cigg 14 kr;)
5) ol nagon?

Karlek till alla!

puss puss

I walked a 100000 miles

hej. idag  gick jag konstant i ca 5 timmar. Sa nu har jag jatte ont i fotterna. Men jag ska ta gympadojjorna nasta gang:) som de ser ut nu far jag borja jobba den 15 vilket ar hur grymt som helst. efter mycket letande sa hittade jag en bank idag. De var gott... inte lika gott att ta ut massa pengar dock... men men....

Karlek till alla!

puss puss!

hallu!

hej hej, igar hade jag en san himla hemlangtan. skit jobbigt. Men det kanns mycket battre idag. har sovit i tolv timmar och atit frukost och druckit KAFFE! gott! Sa nu ar man pa benen igen. Idag ska jag tillbaka till foretaget och halsa pa. fast de ar inte for an klockan 15:00. nu ar hon 09:00. sa jag ska val hoppa in i duschen och gora mig klar. Planen ar att upptacka lite mera av omradet. Lara mig lite gator och sadant. Nagon dag ska jag ga till den japanska parken. vet inte riktigt vad de ar men det sag fint ut pa bilden. De blir inte att ta nagon taxi franochmed nu... har daligt med cash. men de ska nog ga. Ska leta upp en affar idag ocksa. sa jag kan handla lite mat. typ pasta:P

Puss puss
Karlek till alla!

FRAMME!!!

hola hola allihopa! fortst vill jag tacka Carro for att hon gjorde min blogg sa fin! TACK TACK! Jag overlevde flygresan, satt brevid tva tjejer, en var fran polen och den andra fran sweish. Hon som var fran polen bodde i Buenos Aires och hade vatit hemma pa semester. Den andra tjejen skulle pa semester. Satt en dryg unge och hostade mig i anisktet. men nar foraldrarna sag att jag inte tyckte om denna unge pa 3 skrikande ar och som hostade i min mat! sa bytte de genast plats. jag tycker om barn, men bara min familjs:D Har besokt Atlas marketing och allt kanns jatte bra. lite ensamt dock men de loser sig. Jag har ju en STOR stad att utforska medans jag vantar pa att alla papper ska bli klara. Vadret ar varm och skont. Som svensk hogsommar. och anda ar det bara var i argentina. pa sommaren blir det uppemot 40 grader. mophahahaha, taxi chaufforen sa att jag skulle anvanda solkram annars skulle jag branna mig. Spanskan gar val sissadar, men de kunde ha varit varre. Nu kan jag ju iaf fraga vad saker heter:D det kunde jag inte forra gangen.
Karlek till alla!!!!
Puss och kram

Tar mig friheten

Nu när jag har bytt bilder ovan till dig Emmeli, för att visa att nu jäklar ska du ge dig av igen, men till ett annat ställe, så gav jag mig själv friheten att skriva ett litet inlägg till dig.

Jag hann inte säga ett riktigt hejdå till dig, men jag hoppas att du vet att du finns i mina tankar hela tiden! Jag är så stolt över dig. Att du, en ensam liten individ ger dig av ännu en gång på en resa som du säkert aldrig kommer att glömma! Njut av tiden som du är där och ta varje dag som en dag du aldrig upplevt och aldrig heller kommer att få uppleva igen. Ta vara på att leva i nuet och fortsätt att drömma, och kom ihåg! Även fast du kanske någon gång under resan kommer att ha en dålig dag, lägg en tanke på alla här hemma och hur mycket vi tänker på dig och hur stolta vi är! Jag lovar att du kommer att klara av alltihopa galant! Jag har väl aldrig någonsin träffat på en sån stark och härlig tjej som du! Du är helt otrolig. På alla sätt och vis!

Jag önskar dig ett stort lycka till
och ännu en gång NJUT!!!! Jag finns här när du känner att du vill komma hem. Jag finns på mailen och jag finns på andra sidan luren. Hör av dig så att jag vet att allt går bra och att du är okej. Men du behöver ju inte skryta allt för mycket om hur varmt och skönt du har det ;)

..och du vet ju! Jesus har trots allt holy hands! ;) Love you!

RSS 2.0