Julefrid och storbyk!

Hej mina trogna lasare, har ska ni fa en liten sumering om julen och dess innehall.

vaknade pa julafton med lite fler sk myggbett an vanligt. Den forsta tanken jag hade var BED BUGS! Jag bad en stilla bon till gud att sa inte var fallet, utan jag i min galsenskap bara far det till de... Jag fragade Paula i receptionen om hennes asikt om mina bett och ja, mina kara lasare. Det VAR bed bugs! Dar slappte Emmeli Hertzman den lilla fattningen jag hade kvar, jag gick (eller snarare stormade) in till Sanna och storgrat. Om inte hon hade varit dar hade jag nog hoppat fran balkongen eller natt annat drastiskt sa som en galen manniska gor i sadana ogonblick. Men Sanna lugnade mig...
Sa jag tog ALLA mina klader och slangde in de systematiskt i olika svartaplastpasar som jag sedan slapade up pa terassens soliga tak samtidigt som jag tankte att detta var fan ingen bra julklapp. For er som inte kanner mig sa bra kanske tanker att:
-lite bed bugs de kan man ju fixa bort latt!
Visst man kan fa bort de, Men psykiskt ar de fan INTE latt! Att fa bed bugs ar min VARSTA madromm. Det finns inget varre, jag ater hellre bajs, badar i ett badkar med spindlar mm. Bed bugs ar min varsta radsla och jag var tvungen att overvinna den. Skiten lar ju bort och JAG larade fixa de.
Efter att ha fixat med klader, bytt sang, dushat i klorin (hahahaha de sistnamda ar faktiskt INTE sant)
Sa bar det Ivag hem till Frida och Emelies lagenhet. Det var dar den stura Julmidaggen skulle hallas. Dagen innan hade Sanna och jag suttit pa terassen och fixat med Janssons och Rodbetsallad. Sannas jansson vart hur god som helst! MMMMMMMMM! Min rodbetsallad vart ocksa as god:)
Klockan 20 isch kom alla gaster. De bjods pa aggtoddy, Emelie hade tankat hem Kalles jul sa efter Aggtoddyn var del kalle, Sen vart det Julmat for hela slanten det fanns rodbetsallad,kottbullar, revbenspjall,potatis, risalamalta julostar, wasa knacke mm! Julmaten intogs, snapps,ol och cola dracks. Efter den extremt goda maten var de julklapps byte, Jag fick ett bradspel! Wohhhooo! jatte fint med svarta och vita kulor till, Det ska med till Chile;)
Efter att vi hade spelat lite spel drog vi till crobar och hangde.

Juldagen kom och gick ingen storre handelser:P

Idag har jag haft storbyk pa terassen (tvatten har ju stangt pa sondagar). Mina klader har legat i solen sen i fredags. Jag maste ju ha med mig nagra klader till Chile. Eftersom de inte finns nagra tvattunnor fick jag improvisera, Det finns en jatte stor soptunna (svart plastig sak som ar REN) Den tog jag och hallde all min vitvatt i. sen tog jag en mindre till min svarta tvatt. Vattnet har blir AS varmt typ 70 grader. sa jag hade allt i tunnorna pa med massa tvattmedel och varmt vatten och lat de ligga i tva timmar, tommde ut vattnet och gjorde proseduren igen. Man kan aldrig vara for saker. hahaha! Sen var de bara att dra pa sig hucklet och tvatta for kung och fosterland! Do bed bugs do var min tanke nar jag stod dar uppe pa terassen rod som en gris i ansiktet och bykade klader. Men nu ar allt jag ska ha med mig tvattat. Resten aker i en Stor plastpase som far ligga i mitt skap under vistelsen i CHILE!


Karlek till alla!
Dod till Bed bugs!

Frigorande dans!

Helgen har varit jatte kul, men de har hant sa mycket att jag orkar inte skriva om allt. Jag far beratta nar jag kommer hem... Igar var vi iaf pa Full moon party i parken. Men vad gor man da pa ett Full moon party. Jo, kara lasare det ar just de sagan forteller.
Nar vi kom dit hordes trummorna palang vag och en stor eld var tand. Manniskor dansade vad jag skulle kunna beskriva som "frigorande dans med en tuch av majja" vi slog oss ner brevid den stora ringen av dansande manniskor och en liten kannsla av sista april infann sig. Men jag har ju inte gatt teater for inget. Frigorande dans ingick ju i en kurs vi hade pa gymnasiet, Alltsa sa hoppade jag in i den stora ringen av manniskor. I borjar sa vickade man bara lite pa hofterna, men sen. hahah! sa jakla kul. Det var en ring med trummor runt nagra manniskor som dansade i den och jag ville sa garna hoppa in for det sag sa himla kul ut och trummorna och saxofonerna spelade sa himla bra. tillslut horde jag om Niel kunde ga in i ringen med mig. For jag ville inte ga in sjalv, de gjorde han. Dar stod jag och dansade frigorande dans for kung och fosterland och lite till. Men fy fan var kul det var, just da i de ogonblicket kannde jag mig sa himla levande och att livet ar for jakla gott anda. Efter en stunds frigorande dans satt vi oss pa var lilla platt igen och chillade. Majja lukten lag som en dimma over hela parken, men icke heller denna gang rokte jag nagot. Vare sig rullat eller kopt pa paket. Jag ar hog pa livet och de racker bra for mig. Efter en stunds sittande borjade min kropp rora pa sig igen. Denna gang in mot ringen som dansade runt (eller snarare sprang) runt elden. Men jag hoppade in och sprang med folket, nar alla stod och dansade pa ett stalle borjade ngra hoppa over elen, ett litet mandomsprov kan man sag. De som var sa kul var att sen tog emelie och evve varandra i handerna och hoppade over elden medans jag filmade, ater igen: svenska tjej is the GREJJ! runt halv tre hade nog hela varan grupp fatt nog av frigorande dans for ett tag sa vi hoppade in i en taxi och akte hem. Det basta med denna taxin var att det var en DISCO TAXI! wohooo! sa man fick valja musik sen hade den blatt ljus i bilen, ROLIGT:) jag har aldrig akt diskotaxi forut:D Idag har jag absolut ingen plan pa vad jag ska gora, och det ar himla skont. jag tror att jag ska ata upp resterna av min kaka, sen ska jag lagga mig och lasa. For varmt for att aktivera sig idag!


Karlek till alla!

Svenska tjej is the grejj!

Igar var jag och nagra tjejer fran jobbet pa Ladys night pa Shuger (lr hur de nu stavas) intradet gick pa 30 pesos men sen folk. Sen var det GRATIS!!!! Fatta! Jag var som ett barn pa julafton, Mmmmmmm ol, mmmm vodka con sprite:) Ni kan ju tanka er hur denna kvall slutade. Dock inte i rannstenen men inte langt dar ifran. Vi hade ett litet tema under hela kvallen, temat var "Koz 2007 Bartender skolan", sa vi sjang och posade med drinkar for fulla muggar. Sen drog vi ivag till club 69 och var dar. Det ar inte de att jag inte orkar forklara vad vi gjorde, utan jag minns inte riktigt vad vi gjorde. Vi sop helt enkelt.
Idag vaknade jag med ett ryck klockan halv 10 men byxorna pa och ipoden i oronen (hade tydligen borjat spelat harpan pa fyllan nar jag kom hem). Men aven fast jag hade sovit i 6 timmar var jag fortfarande full like a kastrull, sa jag traskade till mcdonalds for att inforskaffa mig en Big mac och company:) Mmmm Bukfylla<3 Det tog mig 5 minuter i Mcdonalds kon att innse att de fortfarande serverade frukost... Hahhah! Sa jag gick till migelles och kopte deras goda mackor. Det var bara det att dom upptackte att jag hade en EXTREMT falsk 50 lapp!!! En blind manniska skulle ju ha sett att denna var falsk. Men nu ar inte jag ens det, utan jag var bara en Full hungrig tjej fran Sverige med en onskan. Att bli matt... Sa de var bara att raggla tillbaka till hostlet och hamta nya pengar tur att dom pa migells ar snalla annars skulle jag nog fatt lite arga blickar om jag tex handlat med den pa Mataffaren eller natt... Runt 13 hade den varsta fylla laggt sig och mackan lag och gaste i magen och NU ville jag gora natt! Men det var sa jakla varmt ute, vad passar inte battre da an att dra igang en kall Jacuzzi! Det tar evigheter att fylla upp den sa nar den antligen var full sa satt jag mig nojt ner i poolen och kande att livet ar jakligt gott anda:) Denna tanken forsvann snabbt ur mitt huvud nar jag drog igang bubblorna. STORT MISSTAG! Tips till alla er som planerar pa att skaffa Jacuzzi, satt pa bubblorna i borjan nar vattnet bara ar 2 cm hogt. Det som  nu hande var att allt skit som var i jacuzziroren dvs lera, flugor insakter och annat skit bubblade upp. sa det var bara att gora om allt igen... Men men...
Sen kom Sanna och Joanna upp och vi mos for fulla muggar i flera timmar, Snacka rod jag ar nu. Men de som inte dodar de hardar. Nu ska jag lagga mig i sangen och lasa mitt livs forsta deckare.

POSS

karlek till alla!

Sista dagen imorgon

Hello, Imorgon ar det sista dagen pa jobbet innan "jul lovet":) Planen for julafton har gatt lite fram och tillbaka, ibland skulle vi fara till la paz och ibland skulle vi gora natt annat... men just nu ser det ut som att de blir Svenska julbord hemma hos Frida pa julafton, villket passa mig som handsken. sanna har aven utlovat Rodbetsallad och skagenrora:) Sen ska vi ha lite julklappsbyte, de andra ska ocksa se kalle anka. men under den timmen ska jag supa till inne pa toan for att nycktra till lagom till julbordet, De enda som fattas ar ju julmusten och prinskorven, men de far ga utan i ar helt enkelt:) Idag var den varmaste dagen ever! Jag vet att jag brukar skriva att de ar varmt. men idag var de sa JAVLA varmt! Det var som att sta i en bastu med vinterkladerna pa och samtidigt utova poweryouga, den svettnivan ligger det pa. Hur jag nu ska overleva Januari blir da en fraga for dom hogre makterna att losa, aven psykiskt har min kropp tagit "skada" eller hur man nu ska saga, forr hade jag soleksem pa halsen, nu har jag fatt varme eksem i armvecket! inte latt har i livet. Forra vintern hade jag frostskadad nasa och nu gar jag har och smorjer mina  varmeeksem. MEn jag lider faktiskt inte nar jag tanker pa att ni har -27 dar hemma i Sverige. Nu ska jag hoppa i sang, har slutat tagit pa mig pyjamas byxorna pa natten for de blir for varmt, och man vill ju inte svettas nat man hasar sig till duschen pa morgonen;) SKRYT SKRYT!

karlek till alla!

ps, idag fick jag biljetterna till Chicago musikalen! Wiiiiiieeeee:D

ps 2! ger adressen till hostlet till mor och far imorgon nar jag surrar med dom!:D


Julbord<3

Innan jag reste ner hit hade jag ett litet angest maln over mitt huvud. Och de malnet bestod av att jag INTE skulle fa ata min alskade robetssallad. Men mina trogna lasare, igar hande det! Vi var pa Julbord med jobbet och Andreas (chifen) hade fixat med rodbetsallad och kottbullar! Jag var helt lyrisk nar jag sag det! SA JAKLA GOTT!!!!!
Vi brukar ju vara lediga pa fredagar men igar hade vi Super fredag och jobbade.  Varje timme hade vi en julkryss tavling (vars regler jag inte orkar dra nu) Men iaf JAG VANN DE STORA PRISET!!!!!! Sa jakla kul! och sa najs att avsluta veckan med! Och da undrar ni kanske vad detta pris var? Jo, det var 2 BILJETTER TILL MUSIKALEN CHICAGO!!! Fan vad glad jag vart, jag som alltid ha velat ga pa en musikal! Hela dagen igar var as bra, fran borjan till slut, hittade antligen ett par svarta klackskor som man kan ha nar man gar ut. Kom hem klockan halv 5 sa kvallen vart lugn. Jag maste ga och handla idag, har blivit lite for mycket empanadas och Mcdonalds:P hahah
Carro min skona kom hit!!!!
Jessica i Jul vet jag inte riktigt vad som hander, antingen ska vi til Bolivia och La paz eller chilla har och kaka julmat och bada i jaccuzin:D

ps, tack for alla kommentarer det ar skit kul att lasa dom:D

Karlek till alla!

Jaccutsi (eller hur de nu stavas?)

ikvall blir de det for hela slanten, efter 1 manads vantar sa blir det premiar bad ikvall med ol:) mumms mumms.

lugnet har aterstallts.

Nu har alla 30 ungar ANTLIGEN dragit har ifran!!!!!! hela hostlet tog en lattnandens suck och tackade tyst den gud han/hon tror pa. I gar vad jag ut med evve, joanna och Bella ifran jobbet. Jag hade pa mig min nya 300 pesos (600 sek) Klaningn, och ja, jag VAR as snygg;) hahahah. Traffaden snubbe som sa att han var miljadar,hahaha! Mycket tok man hor har i varlden.
Nu ska jag och Sanna plugga spanska. For er som undrar sa har jag inte rokt nagot. varfor skulle jag?

karlek till alla!

ps, de ar jatte kul nar ni skriver en liten kommentar, de kan ni garna gora oftare:D

Min bror skickade med mig en bok.

min kara bror Niklas skickade med mig en bok om att sluta roka. Ocksa den enda boken jag tog med mig. jag och sanna har en liten studiecirkle i spanska, och en kvall forra veckan satt vi just och surrade om rokning. Och da kom vi in pa den har boken och jag berattade att min bror hade last den och sedan slutat. Sa Sanna och jag bestamde oss att borja lasa den tillsammans, en liten bokcirkel helt enkelt. Och idag laste vi den sista sidan. Sa nu borjar de harliga livet som icke rokare:)
Nu ska Joanna lana den och forhoppningsvis ska hon ocksa sluta, Aven Joa fran Colombia vart intresserad av den har boken sa om jag inte roker pa 10 dagar ska hon ocksa kopa boken. Aven folket pa jobbet har blivit lite intresserade.
Tack kara broder for denna bok, snobollen har kommit i rullning har i BA:D
carro jag saknar dig med stumpan! Nu nar det ar sa kallt ute sa tycker jag att du ska lasa denna bok:)


Karlek till alla!

16:30 den 4 December tog jag min sista ciggaret. Skont.


Ps. La rocca har blivit invaderad av 30 ungar i aldrarna 3-11 ar. detta ar nu mera en ungdomsgard... Men imorgon aker dom igen.

Internet funkar igen!

Hej alla mina 12 trogna lasare:)
Nu funkar inernet pa hostlet igen, de bugar vi och bockar for. Idag fick vi lon, och vad drar man nar man har fatt lon? Jo till ONCE!!!! The best place in the world! har snackar vi kilometer efter kilometer med bara BILLIGA klader. Varfor ar de sa billigt da? Jo for alla kladaffarsagare aker dit och koper klader till sina affarer, jag var dar forra lordaen ocksa. Men klader behover man alltid. Fanns dock ett litet problem, aven affarerna i once stanger, sa vi kom dit och sag hur dom holl pa att stanga allt. och once ar da INTE ett stalle man vill vara pa vid morkrets inbrott. men att hitta en taxi vid rusningstid ar inte latt. Men efter att nastan ha blivit pa kord av en buss sa hittade vi till slut en Taxi, Dock hade nog varan taxi chauffor rokt lite for mycket av nagot olagligt sa han korde VALDIGT sagta och var alldeles rodsprangd i ogeonen.  Ja ja ja, de ar BA men I love it;) i 2 dagars tid har jag bojt Ar Er och Ir verb, drygt men det gar mer frammat an bakat tack och lov. Ikvall blir det ev att ga pa bio, Bion har ar jatte billig, 60 Sek for bio med tillhorande nachochips och smaltost! MUMS! Ja mina kara lasare, det ar en allt fetare Emmeli som uppdaterar denna blogg. Men va fan, Hellre mota gud med en chokladkaka i magen an en spya pa hakan!


Karlek till alla!

RSS 2.0