50 meter!

hejj allihopa, jag lever! Vi bor pa ett hostel ca 50 meter fran straned. nar man kliver ut pa varan balkong kan man se havet, vi har ocksa en gigantskt pool, klockan ar 4 ca 30 grader i solen och jag blek som en sal forsoker att bli brun, sa nu ar jag insmetad  solkram. ikvall ar det ett jatte stort halloween party har, ska bli sa hilma kul:D grans korsningen var helt horribel men vi overlevde, fy fan villken resa! ta aldrig nattbussen mellan ecuador och peru! men den historen far ni hora nar jag kommer hem;) Living the dream, kopte ett par as snygga solgasogon, ray bans;) wohhoo, sa himla najs har och de basta ar att vi ska stana har i 5 natter! jag alskar mancora! och de har motrcykeltaxis har, party party bettan!

Peru om 9 timmar

hej, Jag jody kelly och alish tar bussen till peru om nio timmar! wohooo! vi ska till Mancora sen drar vi till Lima och Sedan Cusco! jag kommer att vara i mancora i ca 5 dagar, emma och sharon ar dar nu, sa de ska bli kul att traffa dom, Kolla min facebook for jag har lite nya bilder dar. Jag har blivit lite forkyld men annars as allt bra, Vi ska fira Halloween i Mancora pa ett hostel som heter Loci. Ska vara ett riktigt Party hostel! najs najs. Living the dream, ska bli sa himla kul att dra till Cusco och inkastadrn, 4 dagars hajking, Broder behover jag ett par hajking skor? skulle vara himla kul att gora de i mina converse! Innan jag restenm packade jag min vaska som villken vaska som helst, Nu har man ju lite mer erfarenheter sa varje gans jag packar min vackra vaska sa blir det mer och mer plats:) najs som fan!

Nu ska vi dra och kopa biljetter. Puss puss

ps, Syrran nu har jag ringt dig 2 ggr utan att du svarar! fy dig;)


Pussar och kramar fran Cuenca

Cuenca Imorgon

Hej igar kvall kom jag pa att jag skulle folja med kelly och Alish till Cuenca. och jody skulle komma senare samma dag men sen blev kelly lite sjuk sa nu ska vi aka imorgon! whooho! part party bettan. Igar var vi ut! sa jakla kul! drack nan husets specialare som smakade skit! fy fan!. och jag tror att jag har blivit lite sjuk... fy.. ont i halsen har jag.. bla
ser fram emot imorgon, ska bli sa javla kul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

puss puss

Baños

baños ar underbart! den underbaraste platsen pa jorde:) vi har sa himla kul igar akte vi boogiebilar langst cykelvagar och de var sa himla vackert. de var sa himla kul att aka boggiebil:) vi stannade vid ett stalle och akte linbana over en dal. hogt som fan men sa himla vackert. Pa kvallen lag vi pa vart hostels terass i solstolarna och tittade upp pa stjarnhimlen och sag konturena av bergen. Baños ar den vackraste platsen pa jorden! jag alskar den har platsen!
idag akte vi till varma kallor och badade sa himla skont! de fanns 5 olijka typer av varm bad, nice som fan, Imorgon drar vi ivag, vart vet jag inte, men antagligen bestammer vi oss ikvall! jag har sa mycket att beratta om! gaaaaaaaahhh! vanta bara tills jag kommer hem!

puss puss!

ps I LOVE BAÑOS! ds

Otovalo!

Efter att ha varit 5 veckor i Quito sa kanner man sig som en ojlig klump. avgaserna dar ar jatte hemska! Man kunde inte ga en meter utan att bli ranad och man kunde verkligen inte fa nagot lungn!
Men nar jag kom till otovalo och hade tagit en dusch var de som att jag hade komit till en annan varld! har har de lungt och tyst. man kan hora floden harifran hotellet. Helt underbart. satt ute idag och tog en rok i kvalls solen och sag kollebrierna flyga forbi, Hur javla skot som helst!
idag var de ca 30 grade i solen och Jody och jag gick runt pa de otroligt stora marknaden! Forst gick vi pa djurmarknaden, de var som att ha blivit tillbakaflyttad till tidigt 1900 och smaland. vafor smaland ar for alla bilder man har fran djurmarknader ar ifran Emil i Lonneberga. Fast de ha ju inte traditionella Ecuadorianska klanningar forstas. Jag sag varldens storsta gris. den var utan tveckan 1 meter i mankhojd och hade ett huvud stort som en jordglob. hahah. stackars gris. sen var det en annan jatte gris som vagrade ga in i en lastbil. Och da menar jag vagrade. de tog killarna ca 20 minuter for dem att fa den bjessen in i lastbilen. Och de var verkligen ett emil i Lonnebega senario. jag bara vantade pa att en liten Ecuadoriansk pojke i bla mossa skulle hoppa fram och fixa sa att grisen kom in i lastbilen. Men Astrid lingren kommer ju fran sverige. Klad/koppar/alltiallo markaden var helt underbar, Jag sager de, Ockelbo marknad slang dig i vaggen! 3000 stand med allt fran himel till jord. De va sa himla vacker med alla fager och sa mycket att titta pa! jag kopte massa saker, Lonely Planet sa fan inget om att om du ska fortsatta resa i 2 mander till, sa ak for fan inte till Otovalo. Men jag har gjort de nu, och min vaska aro sprangd fylld med saker. Jag har kopt tva malningar helt underbara sen har jag jag kopt en matta., Ja mattan ar inte sa himla stor men den ar sa vacke. den kommer passa perfekt i min lagenget:D:D.  Ar det nagon som kan pruta sa ar de jag! de ville ha 18 dollar for en tavla. jag fick ner den till 7! mohahaha!  den andra ville de ha 15 dollar for den andra tavla och jag fick ner den till 10. mattan skulle de ha 28 dollar for. Varldens basta emmeli fick saklart ner den till 20. kan bero pa att de var de enda jag hade kvar.. heheheh. Kopte en jattefin varm trojja som jag ser as snygg ut i. 10 dollar. kille skulle ha 18 men jag vagrade. Jag klagade att den var lite liten och att han hade ju ingen strorre i den fargen. ps. den ar bla.


Nu ska Jody och jag ut och kaka sen ska vi se tuppfaktning! Puss puss!

Mot sherwoodskogen!

hello. idag beger jody och jag oss till Otovalo dar de har en stooooooooor marknad och sedan blir det Baños. efter Baños blir det antingen Puerto Lopez eller Peru. Jody vill till ett varmt stalle sa antingen foljer hon med mig till Puerto Lopez eller sa drar hon till Colombia och lever i en hangmatta. hoppas alla ni dar hemma mar bra. de gor jag iaf. De ska bli sa javla kul att komma bort harifran! nu vill jag ut och resa och se saker! igar var jag och Jody pa musseet de var kul. Okej de finnas ca 100 mussere har men vi var pa Guyasamin museet. Carro du borde veta vem de ar eftersom du har gatt bild;) Han malar som picasso. as bra! kul som fan. Sen gick vi runt lite. Igar malade jag klart min vaggmalning och Jody malade blommor over en hel vagg. Vi sa hejda till Florian igar... SORGLIGT! han var sa himla rolig! Giiiiiiiiiiiirrrrrrls! han var skojj han. Men nu maste jag springa upp och packa. puss puss ses I baños!!!!     kanske;)

en svensk till!

hej. nu har en svensk tjej som heter Lisa borjat har! wohooo! de var jatte kul! vi dansade med  kokerskorna idag. de var kul! vi ska ut och fira att lisa har borjat har. puss puss btw har en liter sprit har nu!

Julsanger och fuckers

hej. har sitter jag i varmen med langkalsongen pa och lyssnar pa David bowies Julsang. tanker pa julen och funderar redan nu hur mitt pepparkakshus ska se ut:) hade just en fucker har som vagrade betala 5 cent nar han checkade ut, och jag sa att jag behover 5 c, och han sa att vad ska du gora ringa polisen eller? jag vart sa forbannad! jag gick till janisa och hon sa att vi inte kunde gora sa mycket, men nu forstod hon vad jag och Jody menade med ordet fucker. jag vart sa javla forbannad pa han. sjalva prinncipen att inte betala 5 cent och sen vara en san javla fucker!!!!!!!!!! om han hade sagt att han inte hade mer eller fragat lite snallt, sa visst kunde jag ha gett han 5 c fran varan lilla gris med tips i. men nu var han en sadan fucker!!!!!!!!!!!!!!! gaaahhhhhhhhhhhhhhh!
nu ska jag roka.

puss puss

4 svenskar

hej igar checkade 4 svenska killar in. de var kul att prata svenska igen:) Igar sa var de en jatte full kille har pa terassen och florian (chefen) ringde och jag fragade om fulla killen blev storande fick jag da slanga ut honom? Visst sa Florian. Nar jag kom ner i datarummet satt han dackad och da sa jag till honom att: Nu har du tva val, antingen gar du och nyktrar till pa ditt rum eller sa slanger jag ut dig i os regnet. han mumlade natt, och da sa jag: Jag raknar till tre antingen gar du ner pa ditt rum NU eller sa slanger jag ut dig!!! Och han gick eller ranglade till sitt rum. hahaha de var sa javla kul! jag tog till min morka teater rost. mo0hahaha! alla i data rummet tackade och tyckte att de var riktigt bra gjort:) de var roligt de:) Igar hade jag noll att gora och jag ville gora natt, sa jag borjade rita min bild pa en av vaggarna och idag ska jag mala den i olika farger:) de ska bli kul de:D:D:D:D wohooo, slutar om 2 minuter. och da ska jag hamta min tvatt. dra hem och hamta skissen och sedan borja mala.! rooooooooooligt!
puss puss pa er alla!

bilder!!!!!!!!!


1 Bild: jag nar jag fiskar i en fiskodling. de var kul de! jag fick fisk (ovantat)
2 bild: Jag och tva andra tjejer pa vara hastar i Cotopaxi
3 Bild: Vackraste soldnedganger ever i Cotopaxi
4 bild: Fotbolls stadium mer an 37 000 manniskor dar!
5 bild: Tom Lucy och simon under den stoooooooooooooooora flaggan
6 bild: Flaggan fran utsidan jag sod langst ner och hjalpte till att fora upp flaggan over folkmassan.
7 bild: jag Sharoon emma Tom Simon i vara trojjor. de ar bara simon som inte har nagon.
8 bild: Folk under den extremt stooooora ecuadorianska flaggan

bara en stege emellan.

hej. snart ska jag hem och sova. Slutade jobbet klockan tre och gick hem och sov till halv 7.kom tillbaka till midaggen och  Nu har jag suttit och snackat med tre andra tjejer som alla har sina olika erfarenheter av att resa. jag har tankt mycket pa att resa och allt runt omkring, Jag tanker nu pa nar jag forst kom till quito och secret garden hostell, nar jag satt mig pa sangen och tankte JAG GJORDE DE! jag, alldeles ensam satt mig pa ett plan fran sverige till ecuador ett land jag knappt visste nagot om. och jag kom hit. JAG gjorde de. alla val jag gor franochmed jag slutar har ar pa mina villkor. de ar jag som satter granserna. och de ar en san harlig kannsla! Mitt sjalvfortroende har blivit sa mycket battre sen jag kom hit. Folk sager att "bara man vill sa kan man" och de ar sa sant! Jag klattrade upp for den dar kyrkan, for andra kanske de inte ar en sadan stor sak men for mig som ar hojdradd var de det. Jag gjorde de. jag tog mig upp for alla laskiga stegar aven fast jag trodde att jag skulle do villken sekund som helst. Och efter att jag har gjort de sa har jag kannslan att allt ar mojligt bara man vill! Sa nu tankar jag att ta bussen till kusten ar ungefar som att ga upp for den dar stegen, jag maste overkomma min radsla for att aka buss alldeles sjalv. Planen kanske nu ar lite andrad for jag har hort att det ar inte sa bra vagor pa ecuadors kust sa kanske att jag tar en buss till peru Lima och lar mig surfa. vem vet. Bara en stege emellan!

Ska ladda upp lite bilder imorgon.

Puss puss

Fotboll

hej. de var varlsdens roligaste match men jag tanker inte avslojja mer for jag maste ju ha natt att beratta om nar jag kommer hem ocksa;) Idag var varldens stressigaste dag. satt pa min rumpa ca 5 minuter..... trott ont i huvudet och funderar pa hur lange till jag orkar vara kvar har, Vissa dagar alskar jag detta jobb och andra dagar har jag bara lust att be alla ta sig i roven. Men sa ar de val med alla jobb. jag kommer att jobba 3 dagar mer an sagt. sa mitt sista shift kommer att bli den 21 oktober. jag och jody kommer inte fa nagon ledig dag nasta vecka men vi har en bra deal sa de slatar bra:) just nu vill jag bara hem och sova, ska jobba morgonshift imorgon. bytte med jody for hon ska till sjukhuset pa en efterfoljning eller natt.. tog en dusch idag. men istallet for varmvatten sa var de piss ljumet... Lamnade mina nycklar i mitt rum nar jag drog till fotollen och nar jag kom hem var nycklarna borta och rumet var stadat, Jody pratade med agaren men hon sager att staderskan ar hennes mamma och hon har inte tagit dem. men jag vet men hela mitt hajrta att jag lamnade nycklarna pa bordet.... Florian ska ringa och prata med dom imorgon och forklara och han sa vatt jag kan gora en ny kopia pa nycklarna. Efter detta ar slut ska jag dra till baños eller kusten.. langtar efter sol, de ar sol har men jag har inte lyckats bli brun... sa jag vill till kusten sa jag kan bada sola och inte gora ett skit! De skulle vara sa najs. tack for alla kommentarer, fortsatt kommentera de ar jatte roligt att lasa! Tur ar att vi inte har nagra fuckers har just nu. Wihhhiiiieee! men kvinnan som sa att hon behovde en man som kunde bara hennes vaskor ar tillbaka. Hon hade en tung vaska i foradet och hon behovde en mans hjalp nu ocksa. jag visste att jag skulle orka bara den dar javla vaskan ner for trapporna men jag orkade inte bry mig. Sa hon hittade en liten tanig pojke som fortfarande blev torda i roven av sina foraldrar. Stackars kvinna som altid maste ha en man att hjalpa henne..... bla...



puss puss

Ecuador vs uruguay

Hello! idag ska jag pa fotboll! wohooo! jag drar klockan 3 nar jag slutar. massa folk fran hostlet ska ga sa jag ska mota upp dom dar:) Antonia varan taxi chauffor ska kopa biljetter at mig och sen hamtar han upp mig klockan tre! de ska bli sa himla kul. Ecuador maste vinna annars kan dom inte vara med och tavla i vm! whoooho!

crazy dag

hej. idag var jag och jody pa stan och kollade. vi gick till de stora torget dar de var en clown som upptrade jag tror att jag var den enda vita pesonen av ca 200 st manniskor. Vi ville aka till ett museum och se ecuadors mest kannda konstnar. Vi stannade en taxi och fragade och han hade ingenaning om vad vi menade sa vi fragade tre poliser och de pekade pa den roda bussen som just korde forbi sa vi sprang ikapp den och hoppade pa. Vi satt dar ett himla bra tag och sag sa himla mycket av Quito som vi inte hade sett forut. Efter ett tag slutade vi halla utkik efter museeet och bara akte med. Vi hoppade av vid en undrebar park och hoppade pa ett lite litet tag som, sjussade runt barn och foraldrar. de var as kul. Vi akte ett varv runt parken och sag att de fanns ett zoo dar och skatebords arenor. sa himla kul! Vi hoppade av och gick in i ett kopcentrum. och de var sa himla cool. de var sa himla lange sedan jag hade sett riktiga kladaffarer. och de basta av allt var att de fanns ett supermaxi dar!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De ar typ som willys fast battre. Och jag hittade antligen riktiga topps, plaster och tval! de var som om man var i himlen! sen kopte vi massa godis och brie ost! BRIE OST!!!!  sa jalvl gott! sen hittade jag pringles! mina favorit chips! vi tog en taxi hem och nar vi kom hem frossade vi i brieost och kex. vi satt och garvade hela tiden hoga pa socker och brie ost! mums mums. jag har snart atit en hel brie ost.. kommer nog bli kass i kistan ikvall. men de ar sa vart de!


puss puss

bilder!




bild nr 1: Sa har lattad var jag nar jag antligen hade bestigit en av kykorna i Quito. jag var sa javla nervos/radd/lattad glad you name it!

Bild nr 2: Jag och emma pa finn Mcools!

Bild nr 3:
Utsikt fran terassen en underbar kvall!

bild 4: folk ater mat pa terassen

bild 5: Cotopaxi. vackraste utsikten i hela varlen!

bartender med stil:D

hej, nu har man antligen borjat fatt lite flyt pa saker och ting har. jag kanner staderskorna kockarna och alla andra. sen har jag minnsan blivit en fena pa att servera drinkar!  Igar hade vi as bra musik och jag serverade vin, ol drinkar och de var as kul!:D sen har jag gatt ner 2 kg och blivit jatte stark. Iborjan var de jatte svart att mala kaffe. nu gar det som pa rals, sen ar de sa himla kul nar vissa killar ska komma fram och vara tuffa och mala kaffe och man hor hur de sager till sina polare. ohh de har var ju jobbigt ju!mohahha! fuckers!
appropa fuckers hoppas det inte checkar in nagon idag.
man ser direkt om manniskan har slitit for sina pengar eller fatt allt ifran pappa.

Hur man kanner igen en fucker:

Human fackurus (latin) En fucker (typiska drag och lockrop)

en fuckers kladera ar sltitna och kopta pa marknaden  for de ar dom som har flest armband och risigast har for de vill vara lite cool och lite altenativ. sen tittar de pa mig som man ar helt dum i huvudet om en fuckers ar riktigt pa humor sa  kan de prata natt ord spanska med en ocksa! bara for att visa att de kan. sen har de rest genom mest lader pa kortast tid.
fuckerns mal ar inte att bli kompis med lokalbefolkningen och prova olika matratter utan deras mal att bli as full varje kvall och ta taxi till baren ata fylle mat pa de enda existerande macdonalds och sedan aka hem och sova i sitt privata rum for 20 dollar. de sover hela dagen och sedan ar de samma visa nasta kvall. inget intresse av att lara kanna lokalbefolkningen eller se museum...




Ikvall tror jag att de blir utgang;)

sjukhuset

I sondags natt spydde och bajsade Jody som en gris hela natten. pa morgonen sa madde hon inte alls bra. dagen gick och hon kande sig lite battre. sen Pratade jag med Jon och tarkwin  om att hon madde  daligt och de tyckte att hon ska aka in till sjukhuset. Jag fick overtala henne lite forst. Men vi akte till sjukhuset och jag kan saga att den varden hon fick var sa himla bra. De tog 10 minuter for oss att komma fran taxin och in till en sang med 1 doktor och 2 skoterskor som tog hand om henne. De var inge alvarligt men hon var uttorkadsa de satt henne pa dropp och de ville ta lite prover. Jody vart forvanad att de inte fragade om henne halsoforsakring och de bara slappte in henne pa en gang! hon behovde inte ens visa hennes pass utan de rackte med hennes amrikanska Id. lakarna var underbara och de hade jatte stort talamod. de var inte de basta pa engelska men Jody och jag hankade oss fram:) jody och jag roade oss med att jag larde henne svenska sangar. de gick sadar med de var as kul:) efter 3 timmar hade olika doktorer  kom in och undersokte henne samt 3 skoterskor som tittade till henne sa fick vi aka hem. kostnade for hennes mediciner och  3 timmar med underbar vard slutade pa 70 dollar. villket ar ca 500 svenska kronor. Om detta hade varit usa sa jody sa skulle det ha minst kostat 500 dollar om hon ens hade  fatt komma in till sjukhuset utan halsoforsakring villket hon inte trodde. Vi firade med att aka till burgerking taxi mannen var hur rolig som helst. i Ecuador sa tutar alla hela tiden sa folk har slutat brytt sig om alla biltutorna Men da har taxi cahaufforerna kommer pa en tuta som later lite likt en polis bil. denna tuta ar mycket effekt full berattar han. han stannade till till Burgerking och vi gick in och bestallde varsin meny eller jag tog en meny och jody bestallde en liiiten stripps, men hon at bara halften och gav resten till Taxi chaufforen. Vi vaknade av att 2 av vara standerskor kom in i rummet och undrade varfor inte Jody jobbade, just da var hon sa yr och gav sjukhus papperet till dem och sa att tarkwin (agaren) hade sagt att hon skulle aka till sjukhuset. de var forstaaende och gick darifran vi vaknade igen halv elva. Jag har min lediga dag idag sa jag hade bestamt att jag skulle skamma bort mig lite med en manikyr. Jody foljde med mig sa att hon kune oversatta lite. de vart sa javla snyggt! Sa nu ar de vackra blommor pa mina naglar. manikyr och malning av naglar slutade pa 4 dollar! 4 dollar! nar jag aker har ifran ska jag forlanga mina naglar och mala dem, de kostar 20 dollar! wohhooo! idag ar de 2 veckor kvar tills jag drar till kusten! de ska bli sa himla kul att lara sig att surfa! Jody foljer ev med mig.  vi har sa himla kul ihop:) Varje kvall nar vi jobbar ihop sa gor vi de sa bra. och varje kvall den sista halvtimmen sa spelar vi jamt anna ternheim och Jody tycker sa himla mycket om henne.

dansat

hej, igar var jag uppe till 2 pa natten jag och ett gang andra spelade fotboll pa en tak terass i quito. Jodi har magsjuka och har spytt hela natten. uppdaterar mer sen. ps. rodvin ar gott ds

Jag lever

hej jag lever bara sa ni vet:) jagh ska uppdatera er om min tripp till cotopaxi imorgon. har haft fullt upp. Gick ut igar. fy fan va kul de var! vi fejkade vara stemplar in till Club 0.  Jag vet inte om de var olen eller vad de var. MEN JAG VAR ETT KONSTANT LYCKORUS!
Innan var vi pa Finn mcols. En barhang for alla backpackers. Nar man kommer in kanns det som man har kommit till 1997 och en svensk bar, kladerna roken musiken allt! alla dar var dyngraka och jag och jody har  formaende for vi kanner bartendrarna! hahaha. i forrgar kom det en kivinna fran ett skiandinaviskt land. jag och geff jobbade och vi skulle presic stanga och Geff holl pa att checdka ut folk. Hon pratade med mig och undrade om nagon kunde hjalpa henne men hennes vaskor och jag sa att jag kunde de. Men da sa hon:
- du ar bara en flicka och jag behover en man for du kan inte bara upp de vaskorna. och jag sa att jag ar den enda som kan hjalpa dig nu. Hon var valdigt tveksam och sa att hon behover en man! Men tillslut lat hon mig. och jag var sa forbannad for jag skulle minnsan visa att kvinnor kan! Sa jag tog hennes tunga javla backpacker ryggsack samt hennes ackliga turkosa rullvaska och bar upp dem alla trappor till hennes rum! hahaha dar fick du! och hon var valdigt forvanad, hahahaha! tji fick du som trodde att kvinnor inte kunde! Ingen kan saga till mig att jag inte kan gora natt speciellt inte pga mitt kon! Jag skulle kunna klattra fucking himalaya om nagon sa till mig att jag inte kunde de! jobbar kvall igen, har gjort de hela veckan:)

Puss puss!

KVINNOR KAN! GO JAMNSATALLDHETEN!

RSS 2.0